Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Fietsen in de winterperiode

Wij zijn er voor de doorbijters

Blijf jij ook fietsen in de winterperiode?

Laat jij je tegenhouden door een beetje regen of kou? Nee toch! Gewoon tanden op elkaar en doorbijten! Overal fietsen ingepakte mensen door weer en wind naar de (sport)school, het werk of de supermarkt dus jij kan dat ook. Met een e-bike ben je er zo. Misschien biedt je werkgever dit jaar zelfs wel een leasefiets aan! Zo kan je gezond het nieuwe jaar in.

Droog blijven tijdens je fietsrit

De winters van tegenwoordig lijken qua weertype steeds meer op herfst: veel wind en regen en minder bittere vrieskou. Daarom is het slim als je beschikt over goede regenkleding. Zo kom je toch droog aan op je bestemming.

De regenkleding van tegenwoordig is een stuk beter dan die van vroeger. AGU maakt gebruik van geruisloze, ademende stoffen. Daarmee behoort het gekraak van zo’n pak tot het verleden. Daarnaast zijn de meeste regenjacks, zoals AGU Go, tegenwoordig getailleerd. In het meegeleverde zakje berg je dit regenjack eenvoudig op en door het compacte formaat is er geen reden om van huis te gaan zonder.

Ook heel handig: er is een bijpassende regenbroek verkrijgbaar, mét verstelbaar klittenband bij de enkels. Nooit meer last van wijde broekspijpen dus!

 

Blijf dieven een stap voor!

Jaarlijks worden er ongeveer 450.000 fietsen gestolen in Nederland. De meeste van deze fietsen worden gestolen in woonwijken, op stations en bij winkels. Zoals het oude spreekwoord luidt: 'gelegenheid maakt de dief'. Om diefstal van je fiets tegen te gaan, raden wij dus aan om in ieder geval twee of zelfs drie verschillende soorten sloten te gebruiken. Zo kost het de dief meer tijd om de fiets te stelen en is de kans groter dat de diefstal opgemerkt wordt door omstanders. 

De meeste fietsen zijn uitgerust met een ART-goedgekeurd ringslot. Vaak kan er in dit ringslot een insteekkabel gestoken worden. Door deze optie heb je maar één sleutel nodig voor twee sloten. Als je extra zeker wilt zijn dat jouw (elektrische) fiets gewoon blijft staan waar je hem achtergelaten hebt, schaf dan een ART2-goedgekeurd kettingslot aan. Met dit Cherto Compact kettingslot staat je fiets bijvoorbeeld extra veilig (én door de ART2-certificering kan je je fiets verzekeren bij ENRA & Bike Totaal )

Welk effect heeft kou op een accu?

Accu's en kou zijn geen goede combinatie. Door de koudere temperaturen in de winter verlopen de chemische reacties in een batterij een stuk minder soepel. Hierdoor neemt de actieradius (de afstand die je kunt afleggen met een volle accu) af. Wat kan je doen om toch in de winterperiode zoveel mogelijk uit je elektrische fiets te halen? 

  • • Laad de accu binnenshuis op.
  • • Zorg voor goede bandenspanning. Je kunt dit zelf controleren met een spanningsmeter of een fietspomp met een manometer.
  • • Laat je accu niet op een vochtige of koude plek liggen (denk aan een kelder).
  • • Maak, net als bij een auto, gebruik van je versnellingen (bijvoorbeeld bij het wegrijden).
  • • Volg altijd het laadadvies van de fabrikant. 

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen